Kan met het vaccin een chip in je lichaam geïmplanteerd worden?

Sommige mensen zijn bang dat met het vaccin een microchip wordt geimplanteerd in hun lichaam. In dit artikel ga ik checken of dit mogelijk is.

Is het mogelijk om een microchip in je lichaam te implanteren?

Jazeker. Denk aan een gechipt huisdier: de dierenarts brengt een microchip in onder de huid, deze is ongeveer zo groot als een rijstkorrel. De chip bevat een uniek nummer, dat je kan koppelen aan je informatie en het medische dossier van je huisdier. Zo’n chip kan ook bij mensen geïmplanteerd worden, al in 2004 konden bezoekers van de exclusieve Baja Beach Club een chip laten implanteren waarmee ze toegang tot de club kregen.

De chips die hiervoor gebruikt worden zijn NFC-chips. Het zijn dezelfde chips die bijvoorbeeld in een OV-chipkaart of in je pinpas gebruikt worden. De chip zelf bevat alleen informatie, die met een ander apparaat uitgelezen kan worden. De chip kan zelf geen signaal uitzenden, het is éénrichtingsverkeer.

Microchip — ongeveer zo groot als een rijstkorrel

Is het mogelijk om ongemerkt een microchip in iemands lichaam te spuiten?

In theorie: ja. Maar je hebt daar wel een erg dikke naald voor nodig. En je moet wel heel slecht opletten om niet te merken dat je gechipt bent. Op de foto hierboven zie je hoe zo’n chip in je hand er ongeveer uitziet. Een flinke rijstkorrel, die duidelijk zichtbaar en voelbaar is.

Zo’n chip wordt met een vrij dikke naald ingebracht. Je voelt duidelijk je huid ingaan, en je houdt er een klein wondje aan over.

De naald die wordt gebruikt om een microchip te implanteren is erg dik

De naald die bij vaccinatie wordt gebruikt, is vele malen dunner dan een rijstkorrel. Je voelt het prikje van het vaccin amper, en de ‘wond’ die je na vaccinatie overhoudt is zo klein als een speldenprik.

Zo dun is de naald die bij een coronavaccinatie gebruikt wordt

Conclusie

Zou het kunnen dat je een chip krijgt ingespoten bij je vaccinatie? Ja, dat zou kunnen. Gelukkig kan je dit makkelijk voorkomen: check of de naald waarmee je gevaccineerd is een dunne naald is. Past er een rijstkorrel doorheen? Wegwezen! Is de naald dun zoals op de foto hierboven? Je wordt niet gechipt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *