Is een sociaal kredietsysteem het einddoel van het gezondheidspaspoort?

In een artikel op de website van Lees Bewust wordt door Mike Verest gesteld dat het einddoel van het gezondheidspaspoort een sociaal kredietsysteem is. In dit artikel onderzoek ik welke beweringen van Bewust Leven kloppen, en welke minder logisch zijn.

In de vetgedrukte stukjes staat steeds een fragment uit het artikel van Bewust Leven, met daarna de resultaten van mijn onderzoek.

Boosterschots tegen COVID-19-varianten zouden logischerwijs eerst komen (is nu al aan de gang met 2e en 3e prik), gevolgd door een willekeurig aantal andere vaccinaties. De sky is the limit wat dat betreft, en velen zijn waarschijnlijk op basis van gentherapie en daarom extreem gevaarlijk.

Het klopt dat boostershots onderdeel zijn van het Europees digitaal coronacertificaat. Wat niet klopt, is dat de tweede prik een booster is. De tweede prik is onderdeel van de initiële vaccinatie, en dus geen booster. Wat ook niet klopt, is dat vaccinaties ‘waarschijnlijk op basis van gentherapie’ zijn. Een vaccinatie heeft geen invloed op je genen. Gentherapie is een heel dure behandeling die wordt gebruikt tegen zeldzame ziektes, en heeft niks te maken met vaccinatie. Lees hierover ook het artikel Verandert het vaccin je DNA?

Over het toevoegen van andere vaccinaties: er zijn geen plannen om andere vaccinaties toe te voegen, hier is nooit een voorstel voor gedaan. De verordening voor Het Europese coronacertificaat geldt tot 1 juli 2022, en drie maanden daarvoor wordt besloten of het verlengd wordt (bron). Dat het certificaat voor corona verlengd zal worden, ligt voor de hand.

Uiteindelijk zal het vaccinpaspoort niet alleen de vaccinatiestatus omvatten, maar ook andere medische gegevens, basisidentificatiegegevens, financiële gegevens en zo ongeveer alles dat kan worden gedigitaliseerd en gevolgd. Het kan zelfs worden uitgebreid met realtime biologische gegevens.

Het klopt dat het paspoort identificatiegegevens bevat. Er worden geen financiële gegevens opgeslagen, en ook geen ‘realtime biologische gegevens’ (wat zijn dat eigenlijk?). De Europese commissie zegt hierover: “Het certificaat bevat alleen noodzakelijke gegevens zoals naam, geboortedatum, datum van afgifte, informatie over de vaccinatie, de coronatest of het herstel van COVID-19, en een unieke identificatiecode.”

Als je ongehoorzaam bent of “niet in overeenstemming” handelt met het heersende dictaat, kan je vrijheid om te reizen, bankieren, winkelen, een lening te krijgen of zelfs je huis te verlaten enorm worden beperkt.

Het klopt dat je vrijheid om te reizen wordt ingeperkt door het coronacertificaat. Sommige landen laten geen mensen toe die niet volledig gevaccineerd zijn. Dit is de keuze van het land zelf, de Nederlandse overheid heeft hier geen invloed op. Het klopt ook dat de vrijheid om je huis te verlaten wordt beperkt door de coronacrisis, in sommige gevallen is quarantaine verplicht.

Verder ligt er een plan voor een 2G-systeem, waarbij je niet meer naar de winkel kan als je niet gevaccineerd bent. Dit plan is nog niet goedgekeurd door de Tweede Kamer.

De vrijheid om te bankieren of een lening te krijgen houdt geen verband met het coronacertificaat. Wel kan je vrijheid om een lening te krijgen beperkt worden als je een BKR-registratie hebt. Deze registratie is niet gekoppeld aan het coronacertificaat.

Microsoft heeft het er al over om het samen te voegen met betalingsplannen. Je netwerk kan worden opgezogen. Het ‘trackt’ u overal waar u heen gaat. Uw kredietgeschiedenis kunnen worden opgenomen. Al uw medische en gezondheidsgeschiedenis kan worden opgenomen …

Het klopt dat Microsoft vaccinatie management software maakt (bron). Het gaat hierbij om software waarmee afspraken voor vaccinatie gepland kunnen worden, en waarmee bijgehouden kan worden wie er gevaccineerd is. Deze software wordt in Nederland niet gebruikt.

Er is geen bewijs voor de stelling dat Microsoft plannen heeft om de vaccinatiesoftware samen te voegen met betalingsplannen. Microsoft heeft geen gegevens over de kredietgeschiedenis van Nederlanders, en ook niet over de medische geschiedenis.

Volgens VWS had Nederland liever geen persoonsgegevens getoond op het coronapaspoort, maar sneuvelde die eis tijdens EU-onderhandelingen tussen de lidstaten deze week.

Dit klopt. Nederland wilde dat de QR-code een groen vinkje zou geven, zonder informatie over vaccinatie. De Nederlandse app is ook op deze manier gebouwd. Andere Europese landen wilden dat dit wel zichtbaar zou zijn, en Nederland heeft hier een compromis moeten sluiten.

Conclusie

De conclusie van Mike Verest dat een sociaal kredietsysteem het einddoel is van het vaccinatiepaspoort klopt niet. De meeste beweringen over niet-coronagerelateerde zaken die in het artikel worden gedaan kloppen niet, of er is geen enkel bewijs voor.

Ik word niet betaald door de overheid of door het WEF, maar deze site kost best veel tijd. Als je me wil steunen met een paar euro ben ik je eeuwig dankbaar 🙏

(naam, emailadres en telefoonnummer invullen is niet verplicht!)

(berichtje ook niet, vind ik wel heel leuk!)

2 reacties

 1. Een paar opmerkingen. Er is op dit moment geen bewijs voor een sociaal kredietsysteem. De eerste tekenen zijn er echter wel, lees het TNO rapport ‘TNO 2021 P10448’ “Draagvlak voor een persoonlijk emissiehandelssysteem” Huishoudens zouden beschikken over een bepaald aantal CO2-punten gekoppeld aan: huishoudelijk energieverbruik, vlees consumptie, auto- en vliegreizen. Als je daarnaast de Visiebrief ‘digitale identiteit’ welke in feb 2021 door Raymond Knops aan de tweede kamer is gestuurd leest zie je dat de registerhouder (de overheid dus) elke transactie met die jij aangaat met je diensverlener moet accorderen. Je moet je dus eerst identificeren voordat je bijvoorbeeld kan tanken. Straks kost het je hooguit iets meer geld als je teveel CO2 punten hebt verbruikt omdat je te lang hebt gedoucht maar de techniek kan het volgooien van je tank blokkeren. Bestudeer ook de ‘Diia-App’ uit de Oekraine eens.

  Dan je stelling “Wat ook niet klopt, is dat vaccinaties ‘waarschijnlijk op basis van gentherapie’ zijn”. Lees de Staatscourant Nr. 18941 van 30-03-2020 eens. Als het gentherapie betreft, is een vergunning van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat (Minister) nodig op grond van het Besluit genetisch
  gemodificeerde organismen milieubeheer 2013 (Besluit ggo). Wat ook opmerkelijk is is speech van Stefan Oelrich, CEO Bayer tijdens de ‘World Health Summit 2021’. Hierin zegt Stefan: Als we mensen zouden vragen of ze bereid zijn gentherapie te gebruiken zou 95% nee zeggen. Nu we het een “Vaccin” hebben genoemd vaccineren we iedereen.

  https://publications.tno.nl/publication/34638029/1WJTd8/TNO-2021-P10448.pdf https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/brieven_regering/detail?id=2021Z02985&did=2021D06488
  https://youtu.be/IKBmVwuv0Qc

  1. Dank voor je uitgebreide reactie! Interessant! Ik ga me eens inlezen 🙂 Over die vergunning: het vaccin is *gemaakt* met genetisch gemanipuleerde cellen, maar het vaccineren zelf is geen gentherapie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *