Wat is er aan de hand in Australië met vaccins en HIV?

Momenteel gaan er filmpjes en artikelen rond op social media over Australië en HIV. In Australië zou een uitrol van vaccins mislukt zijn omdat mensen na vaccinatie positief testten op HIV. Hoe zit dit precies?

Testfase

Ik ben er even in gedoken, en het blijkt te gaan om een onderzoek naar een nieuw vaccin: het UQ-CSL v451-vaccin, dat in Australië werd gedaan in 2020. Best oud nieuws dus. Het gaat om een Australisch vaccin dat in de testfase was, er was geen sprake van een goedgekeurd vaccin. Daarom heeft het vaccin ook nog geen naam. Tijdens het onderzoek bleek dat sommige proefpersonen na vaccinatie vals-positief testten voor het HIV-virus.

Het onderzoek was nog in fase 1, dat is de eerste fase van een medicijnonderzoek. In deze fase wordt het medicijn aan een kleine groep proefpersonen gegeven, in dit geval ging het om 216 personen. Als je meer wil weten over deze fases: ik heb een hele serie geschreven over het onderzoek naar vaccins.

HIV

Tijdens dit onderzoek bleek dat de proefpersonen positief testten voor HIV, terwijl ze niet met HIV besmet waren. Vals-positief dus. Er zijn verschillende soorten tests voor HIV, zoals je bij corona ook de PCR en de antigeen-test hebt. Uit verder onderzoek bleek dat de proefpersonen geen HIV hadden, er waren alleen bepaalde stoffen in hun bloed aanwezig die ook aanwezig zijn in het bloed van HIV-patiënten. Sommige HIV-tests gebruiken deze stoffen, vandaar dat het leek alsof de proefpersonen positief waren.

Toen is besloten om het onderzoek verder stop te zetten, omdat dit een groot probleem zou zijn voor het vertrouwen in het vaccin. Ook zou het onhandig zijn bij het testen op HIV, omdat een deel van de HIV-tests hierdoor niet meer bruikbaar zou zijn.

Conclusie

Het klopt dat proefpersonen positief testten op HIV nadat ze gevaccineerd waren. Deze mensen waren niet besmet met het HIV-virus, het ging om vals-positieve tests. Het onderzoek is daarna stopgezet en het vaccin is niet verder ontwikkeld.

Ik word niet betaald door de overheid of door het WEF, maar deze site kost best veel tijd. Als je me wil steunen met een paar euro ben ik je eeuwig dankbaar 🙏

(naam, emailadres en telefoonnummer invullen is niet verplicht!)

(berichtje ook niet, vind ik wel heel leuk!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *