De bijsluiter van Novavax

Vanaf maandag is het Novavax-vaccin beschikbaar in Nederland. Ik maak er geen geheim van dat ik gevaccineerd ben (moest zelfs huilen toen ik m’n eerste prik kreeg 🤦), maar ik zie mezelf niet als schaap. Ik informeer mezelf, en maak keuzes op basis van kennis, niet omdat het moet van de overheid. Voordat ik me heb laten vaccineren heb ik de bijsluiters van de vaccins uitgebreid gelezen, dus ik wist wat ik in m’n lichaam liet spuiten.

Bijwerkingen

Het ontcijferen van zo’n bijsluiter is nogal een klus, dus ik dacht: misschien is het handig als ik notitities maak, scheelt jullie weer werk. In dit artikel: de bijsluiter van Novavax, met aantekeningen! Voor wie geen schaap is en wil weten wat er precies in het vaccin zit. Hopelijk kunnen jullie mijn handschrift lezen, en als er nog vragen zijn: laat het weten in de comments, vind ik super leuk! Mag ook kritisch uiteraard!

En voor wie meer wil weten over Matrix-M: hier schreef ik gister een artikel over. Fractie A en fracie C zijn onderdelen van Matrix-M, ik werk nog aan een artikel waarin dit in detail wordt uitgelegd! In het kort: als je bijvoorbeeld likeur maakt, dan destilleer je de likeur uit een vloeistof, door het water laten te verdampen. Het water en de likeur zijn dan fracties van de oorspronkelijke vloeistof. Je kan ze gescheiden gebruiken, of weer samenvoegen.

Oh en de bijsluiter heeft nog 25 pagina’s! Voordat ik aan de slag ga, zou ik graag willen weten of hier interesse in is 😉 Laat hier je emailadres achter als je geïnformeerd wil worden als de hele bijsluiter af is, je krijgt dan gelijk de nieuwsbrief (kan je je voor afmelden!)

👍

Ik word niet betaald door de overheid of door het WEF, maar deze site kost best veel tijd. Als je me wil steunen met een paar euro ben ik je eeuwig dankbaar 🙏

(naam, emailadres en telefoonnummer invullen is niet verplicht!)

(berichtje ook niet, vind ik wel heel leuk!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *