Fake news van de week

Een nieuwe rubriek, het is een experiment! In deze rubriek verzamel ik factchecks van andere media. Laat in de comments weten wat je van deze rubriek vindt!

Hartaanval

Gedeeld door Thierry Baudet op Twitter: als je je bed te wild opschudt, heb je een hogere kans op hartaanvallen. Dit bericht blijkt helemaal niet te bestaan, het screenshot is nep, ondekte Reuters. De andere twee onderzoeken komen trouwens uit 2014 en 2019, alleen het onderzoek over paracetamol is uit 2022. De suggestie dat de wetenschap/media ons probeert te misleiden klopt dus niet.

Fluitje van de scheidsrechter

Ironic Memes | Know Your Meme

In dezelfde categorie als de dekbedden: het fluitje van scheidrechters zou voor hartaanvallen zorgen. Ook dit screenshot is nep. Best ironisch, dat mensen dus proberen te laten zien dat de media ons misleidt, zelf berichten verzinnen.

Geheime video van Klaus Schwab

Niet de eerste keer dat de geheimen van het WEF iets minder geheim blijken dan gedacht. Journalist Rudy Bouma ontdekte dat deze video gewoon van YouTube komt, al sinds 2007 te bekijken voor iedereen die dat wil.

Ik word niet betaald door de overheid of door het WEF, maar deze site kost best veel tijd. Als je me wil steunen met een paar euro ben ik je eeuwig dankbaar 🙏

(naam, emailadres en telefoonnummer invullen is niet verplicht!)

(berichtje ook niet, vind ik wel heel leuk!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *