Krijg je Downsyndroom van het Pfizer-vaccin?

Gister kwam ik een bericht tegen op Twitter, dat nogal heftig is, als het waar is. Ik ben gevaccineerd met het Pfizer vaccin. Volgens Black Nurse verander ik op termijn in ‘een mongool’. Moet ik me zorgen maken? In dit artikel zoek ik het uit!

Pfizer Papers

Ik begin altijd graag met een ‘close reading’, wat staat er nou precies in deze tweet? Over de Pfizer papers schreef ik al eerder, dit zijn documenten over het coronavaccin die Pfizer van de rechter moet vrijgeven. Er staat onder andere informatie in over bijwerkingen, en er komen steeds nieuwe ‘papers’ bij. In totaal gaat het om honderdduizenden pagina’s aan informatie, die Pfizer allemaal moet checken op vertrouwelijke informatie, voordat ze het vrijgeven.

Downsyndroom

In deze documenten zou dus staan dat er een chromosoom van je is vernietigd, en dat je op termijn verandert in een ‘mongool’. In de docentenhandleiding van Stichting Downsyndroom staat hierover het volgende:

Misschien kennen de leerlingen iemand met Downsyndroom, hetzij een kind, hetzij een volwassene. Het kan zijn dat het woord’mongool’ valt. Legt u de kinderen dan alstublieft uit dat dat een woord is dat ze beslist niet moeten gebruiken voor kinderen met Downsyndroom. Het wordt opgevat als beledigend, als een scheldwoord. In Engelstalige landen wordt het zelden meer gebruikt. Nederland loopt daarin enigszins achter.

Stichting Downsyndroom

Ik hou het in dit artikel dus graag op ‘downsyndroom’. In de Pfizer papers staat dus dat er een chromosoom is vernietigd, en dat je op termijn verandert in iemand met downsyndroom, als je het ‘experimentele gentherapie’ hebt genomen. Over de vraag of het vaccin gentherapie is, heb ik al een keer een artikel geschreven (spoiler: is het niet). ‘Dit moest 75 jaar geheim blijven’, dit stukje klopt, want het was niet de bedoeling dat de Pfizer Papers openbaar zouden worden. ‘En de MainStreamMedia, Putin, Putin Putin.’, dit klopt ook, in de mainstream media gaat het bijna alleen maar over Putin.

Chromosoom

Dan de vraag of er een chromosoom is vernietigd als je het vaccin hebt genomen, en of je daar het downsyndroom van krijgt. Klopt dat? Kort gezegd: nee. Het downsyndroom is niet iets wat je op latere leeftijd kan ontwikkelen. Je wordt ermee geboren. Het is nog nooit gebeurd dat iemand gezond is geboren, en later veranderde in iemand met het downsyndroom, dat bestaat niet.

Wat ook niet klopt, is dat iemand met het Down-syndroom een chromosoom minder heeft. Als je het syndroom van Down hebt, dan heb je juist een chromosoom te veel. Dus zelfs Γ‘ls het waar is dat het vaccin een chromosoom vernietigt, dan zou je daar nog steeds geen Down-syndroom van krijgen.

Adverse events of special interest

In de Pfizer papers, die je trouwens ook zelf online kan lezen, staat op pagina 30 van document 5.3.6 een lijst met ‘adverse events of special interest’. In deze lijst staat niet het Down-syndroom, maar wel ‘1p36 deletion syndrome’. Dat is iets heel anders van Down, maar verschillende reacties op de tweet van Black Nurse wijzen dit als bron aan.

Krijg je van het vaccin het 1p36 deletion syndrome? Nee, de lijst waarin dit syndroom vermeld is, is een lijst met ziektes waar de onderzoekers extra alert op zijn. Het is dus geen lijst met bijwerkingen die daadwerkelijk gemeld zijn. Gelukkig maar, want het is een opsomming van 8 pagina’s vol vreselijke ziektes. Op pagina 16 van het document kan je zien welke van deze bijwerkingen gevonden zijn, en in deze lijst staat 1p36 deletion syndrome niet.

Conclusie

Het is onmogelijk om het syndroom van Down te krijgen doordat er een chromosoom vernietigd wordt. Een vernietigd chromosoom is ook niet als bijwerking van het Pfizer-vaccin gemeld, volgens de Pfizer papers. Ik doe dit niet snel, maar ik durf in dit geval wel beweren dat de tweet van Black Nurse onzin is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *